De Boschmolenplas

De Boschmolenplas ligt ten westen van het dorp Heel (gemeente Maasgouw) en is een voormalig grindgat. De plas is inmiddels een begrip in duikminnend Nederland en geniet zelfs bekendheid tot ver over de Belgische en Duitse grens. Het hele jaar door komen mensen van heinde en verre om een duik te maken in de Boschmolenplas. 

Er zijn verschillende toekomstplannen voor de recreatieve ontwikkeling van de plas. De duiklocatie wil verder doorontwikkelen zodat het een totaalbeleving aan duikers kan bieden: duiken, aankopen doen en ontspannen in de horeca. Daarom wordt duik- en snorkel speciaalzaak Scuba Adventures Europe gevestigd bij Duiklocatie Boschmolenplas. Dit om het concept en bij behorende beleving te versterken. De nieuwe plannen gaan gepaard met grote investeringen en de ondernemers willen met het nieuwe concept zo goed mogelijk inspringen op vragen uit de markt. Het Bureau voor Ruimte & Vrije Tijd heeft  voor de Boschmolenplas onderzoek gedaan naar kansrijke doelgroepen aan de hand van de Leefstijlvinder  

Op basis van het onderzoek komt heel duidelijk naar voren dat de meeste kansen liggen bij de leefstijlen stijlzoeker, avontuurzoeker en plezierzoeker  In het advies beschrijft het bureau hoe de ondernemers de beleving van winkel, horeca en het duiken zelf kunnen optimaliseren voor deze drie leefstijlen. De ondernemers hebben hun concept hierop verder gefinetuned en zijn nu klaar om de plannen te gaan realiseren. De analyse via de Leefstijlvinder gaf hen houvast en inspiratie om vooral de beleving van het door hen beoogde concept te optimaliseren.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Maurits van Gulick

0464260346

maurits@duiklocatieboschmolenplas.nl